Dynia na Talerzu
 
Weź udział w konkursie gastronomiczno-kelnerskim
Jak co roku z okazji szkolnego Dnia Dyni organizujemy konkurs gastronomiczno-kelnerskim. Serdecznie zapraszamy do zabawy.
REGULAMIN SZKOLNEGO KONKURSU GASTRONOMICZNO - KELNERSKIEGO Z OKAZJI DNIA DYNI
Celem szkolnego konkursu gastronomiczno - kelnerskiego jest propagowanie sztuki kulinarnej, rozbudzanie zamiłowania do zawodu wśród młodzieży Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Żorach
- W konkursie mogą brać udział uczniowie Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego.
- Chętni zgłaszają udział w konkursie pani Agnieszce Gorzawskiej, Jolancie Cebuli lub Agnieszce Szwamberg do 31 października 2025 roku.
- Zadanie konkursowe polega na przygotowaniu w domu potrawy z wykorzystaniem dyni lub przygotowanie dekoracji stołu o tematyce jesiennej.
- Uczniowie przygotowują potrawy z własnych surowców. Prezentacja potraw odbędzie się w sali 104. W skład jury wchodzą nauczyciele przedmiotów gastronomicznych.
- Do dekoracji stołów uczestnicy konkursu wykorzystują swoje elementy dekoracyjne (zastawę stołową można wypożyczyć ze szkoły, po wcześniejszym uzgodnieniu z paniami z gastronomii). Prezentacja stołów będzie w sali 104.
- Konkurs odbędzie się 06.11.2025 r.
- Dla uczestników przewidziane są nagrody.
Opracowanie: Agnieszka Szwamberg
Dodała: A.K.D.
 
 
 
 
 
 
 



