Narzędzia dostępności

Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Żorach

Dziś jest: piątek, 31 października 2025 r.

Imieniny: Krzysztofa, Urbana

Dynia na Talerzu

Dynia na Talerzu - powiększ zdjęcie

Weź udział w konkursie gastronomiczno-kelnerskim

Jak co roku z okazji szkolnego Dnia Dyni organizujemy konkurs gastronomiczno-kelnerskim. Serdecznie zapraszamy do zabawy.

REGULAMIN SZKOLNEGO KONKURSU GASTRONOMICZNO - KELNERSKIEGO Z OKAZJI DNIA DYNI
 
Celem szkolnego konkursu gastronomiczno - kelnerskiego jest propagowanie sztuki kulinarnej, rozbudzanie zamiłowania do zawodu wśród młodzieży Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Żorach
 
  1. W konkursie mogą brać udział  uczniowie Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego.  
  2. Chętni zgłaszają udział w konkursie pani Agnieszce Gorzawskiej, Jolancie Cebuli lub Agnieszce Szwamberg do 31 października 2025 roku. 
  3. Zadanie konkursowe polega na przygotowaniu w domu potrawy z wykorzystaniem dyni lub przygotowanie dekoracji stołu o tematyce jesiennej.
  4. Uczniowie przygotowują potrawy z własnych surowców. Prezentacja potraw odbędzie się w sali 104. W skład jury wchodzą nauczyciele przedmiotów gastronomicznych.
  5. Do dekoracji stołów uczestnicy konkursu wykorzystują swoje elementy dekoracyjne (zastawę stołową można wypożyczyć ze szkoły, po wcześniejszym uzgodnieniu z paniami z gastronomii). Prezentacja stołów będzie w sali 104.
  6. Konkurs odbędzie się 06.11.2025 r. 
  7. Dla uczestników przewidziane są nagrody.

 

Opracowanie: Agnieszka Szwamberg

Dodała: A.K.D.

 

 

 

Polityka plików cookies | RODO | Klauzula RODO o zdalnym nauczaniu

Strona jest chroniona przez reCAPTCHA i Google - Polityka prywatności i Warunki korzystania z usług.

© 2013-2025 CKZiU Żory. Wszelkie prawa zastrzeżone.    Realizacja: qbic studio